Ik zou het leuk vinden als u hieronder zou willen beschrijven hoe u mijn groepen, begeleiding en adviezen vindt. Een bijdrage van uw kind/kinderen is ook welkom.

Ik stel uw/jouw mening op prijs en wil die natuurlijk graag met anderen delen op mijn website. Daarom kunt u aangeven of u daar toestemming voor geeft. (Ik laat nooit uw hele naam en e-mailadres zien).

Ik ben hoogbegaafd en krijg heel snel prikkels binnen daarom ging het niet zo goed in groep zes maar met hulp van Constance en de juf gaat het nu (in groep zeven) veel beter!!😊 Nu doe ik met Constance ook nog veel projecten zoals bijvoorbeeld een lapbook maken. Ook zit ik nu in een plusgroepje waar ook andere hoogbegaafde en begaafde kinderen zijn dus dan voel je je een beetje het zelfde. Ook daar doen we van alles. Zoals een zo hoog mogelijke toren bouwen van spaghetti en spekjes.😀

‘Constance is een leuke en liefe begelijder in hoogbegaafthijd en ze leert me dingen in men hooft prenten. Het plusgroepje is leuk en ze heeft leuke duckies en leuke spellen’. Jongen, 8 jaar

‘Voor onze zoon is het iedere keer weer een plezier om bij Constance langs te gaan. Op de eerste plaats levert hem dat erkenning op van zijn begaafdheid, door zichzelf en door zijn (school)omgeving.  Maar ook herkenning, wanneer hij tijd doorbrengt met de kinderen van de plusgroep.
Constance leert hem een mentaliteit te ontwikkelen waarbij hij uitdagingen makkelijker aan durft te gaan en fouten maken als leermoment kan gaan zien. Daarnaast brengt ze hem op praktische wijze een manier van denken bij wat hem het automatiseren vergemakkelijkt. Wat ik zo knap vind van Constance is dat ze middels spelletjes en creatieve werkjes dit in een heel ontspannen sfeer en met humor weet te doen’.

‘Constance is prettig en kundig. Ze ziet onze zoon voor wie hij is en hij voelt zich veilig bij haar. Hij zegt zelf over de plusgroep: “ik vind het heel leuk om met de andere kinderen te spelen”. Moeder van een 7-jarige zoon’.

‘Deskundigheid en ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid is één ding, maar een kind ook daadwerkelijk zien, doorgronden en tegelijkertijd warmte en vertrouwen bieden richting een kind is weer een heel ander ding. Op beide vlakken blinkt Constance van de Toren van Abel uit. Dit had voor ons als resultaat dat onze zoon van 7 na een zoektocht van drie jaar, binnen enkele weken een heel andere jongen is geworden. De spanning in zijn lijf is verdwenen en hij is weer vrolijk en energiek. Hij leert bij de Toren van Abel dat hij fouten mag maken (wat hij enorm lastig vindt), dat hij beter kan worden in dingen die hij nog lastig vindt, en hij niet de enige is die net wat anders denkt. Wij als ouders leren omgaan met onze zoon die eigenlijk altijd ‘aan staat’ en met een ‘nee dat kan niet’ eenvoudigweg geen genoegen neemt. Constance helpt ons in gesprekken met school, die het soms ook best lastig vinden om hem de juiste ondersteuning te geven. We ervaren sinds lange tijd weer wat lucht in de opvoeding en zijn zo enorm trots op onze zoon en de stappen die hij in zo’n korte tijd heeft gezet. Daar zijn wij Constance van de Toren van Abel enorm dankbaar voor’.

‘In een zoektocht naar passende begeleiding zijn we vorig jaar bij Constance uitgekomen. Zowel wij als ouders als onze zoon (11 jaar), voelden ons gelijk begrepen. Onze zoon gaat sindsdien met veel plezier elke week naar de plusgroep waar hij zichzelf kan zijn, veel lol heeft en met veel energie vandaan komt. In de individuele begeleiding vindt zijn worsteling met leren zijn plek, helpt Constance hem door de leerkuil heen en wordt hij uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen op gebieden waarin hij vast loopt in het schoolsysteem. Sinds de start zien we een jongen die meer zelfverzekerd is geworden, meer zichzelf durft te zijn en zich oprecht begrepen voelt. De Toren van Abel, in de persoon van Constance, voelt daarmee voor ons als een hele fijne plek’.

‘Onze HB dochter van 10 loopt tegen verschillende problemen aan. Maar bij alles wat op therapie lijkt, gaan de hakken in het zand… Bij Constance voelt onze dochter zich gezien en begrepen. Sinds ze individuele begeleiding krijgt van Constance en ze bij haar het Plus-groepje volgt, is ze een stuk zelfverzekerder en zit beter in haar vel. Ze durft meer fouten te maken en spreekt duidelijker uit wat ZIJ wil. Het werkstuk wat ze voor school moest maken, veranderde met hulp van Constance van een torenhoog struikelblok in een leuke uitdaging. Onze dochter komt er wel, maar ik hoop dat Constance haar de komende tijd kan blijven begeleiden om het allemaal iets makkelijker te maken’.

Susanne

Onze HB-dochter (9 jaar) gaat met veel plezier naar de begeleiding van Constance. In een opgewekte sfeer wordt aan een project gewerkt (een mindmap, een prentenboek, een schilderij), waarbij ondertussen allerhande gespreksonderwerpen aan bod komen. Hierbij is ook ruimte voor onze eigen inbreng, en voor vragen die vanuit school aan ons gesteld worden. We merken dat de begeleiding van Constance onze dochter goed doet. Ze voelt zich gezien en gekend. Naast de stappen in haar ontwikkeling, zorgt de begeleiding voor een wekelijkse boost in haar humeur. Misschien is dat voor ons nog het meest waardevol: je kind gelukkig zien‘.

‘Constance heeft onze dochter Eline (toen 9) geholpen in een periode waarin ze helemaal vast was gelopen op school, niet meer durfde te starten en eigenlijk ook alle vertrouwen in zichzelf was kwijt geraakt. Constance heeft heel zorgvuldig en met veel geduld contact opgebouwd en Eline laten zien dat ze heel veel in haar mars heeft als ze maar op zichzelf kan vertrouwen. Constance werkt met Eline overstijgend over de schoolse vaardigheden en spreekt echt haar hogere cognitieve vaardigheden aan waardoor ze los kan komen van alle schoolse vaardigheden en echt gebruik mag maken van haar intelligentie capaciteiten. De projecten waaraan ze samen werkten zijn leuk, interessant en bouwen aan de executieve functies. Zeer waardevolle begeleiding’. Nienke